DETALII TEHNICE

O casa poate avea pierderi de caldura de pana la 25- 35% prin tavan, 25% prin peretii neizolati, 20% prin pardoseala neizolata si prin ferestre si alti 25% cu ajutorul curentilor de aer. Caldura se indreapta intotdeauna catre suprafetele reci, neizolate, si in acest fel temperatura din interiorul casei scade, iar necesarul de agent termic creste.

Pentru a evita pierderea de caldura in sezonul rece, si totodata variatii mari de temperatura (la sistemul de incalzire cu soba pe lemne) intre noapte si zi , o casa trebuie izolata termic.

Pentru o casa ce are ca sistem de incalzire o centrala pe gaz sau electrica nu vorbim de variatii de temperatura deoarece se poate seta o temperatura ce se doreste a fi in incapere ; dar avem o crestere a facturii de mentinere a temperaturii stabilitate (ex.22 ° C) intre zi si noapte.

DETALII TEHNICE CASA MODULARA

Acoperis
Pardoseala
Mai multe detalii
Perete exterior
Mai multe detalii

Stiati ca o casa poate oferi senzatia de cald la picioare fara incalzire in pardoseala?

Structura pardoselei realizate de AG BUSINESS este urmatoarea:

CONCLUZIE: intrucat pardoseala realizata de AG BUSINESS este izolata dispare senzatia de rece la picioare ,intalnita frecvent la casele construite pe sistemul clasic, cu pardoseala de beton.

Stiati ca o casa poate pierde pana la 25% din caldura doar prin peretele neizolat?

Structura peretelui realizat de AG BUSINESS este urmatoarea:

CONCLUZIE: La constructiile clasice , in Romania , pentru peretii exteriori se foloseste un BCA de 24 cm si polistiren de 10 cm, ceea ce ar insemna , din punct de vedere al izolatiei termice, echivalentul unui zid de BCA 54 cm.

Materiale din componenta peretelui executat de AG BUSINESS izoleaza termic precum un zid de BCA cu grosimea de 78 cm

La perete , pe langa plusul ce il au peretii executati de AG BUSINESS, in ceea ce priveste izolatia, mai avem un avantaj atunci cand vorbim de spatiul interior util; peretele AG BUSINESS este mai subtire decat un perete classic, ceea ce duce la un spatiu interior util mai mare.

Stiati ca o casa poate pierde pana la 35% din caldura doar prin tavanul neizolat?

Structura tavanului realizat de AG BUSINESS este urmatoarea:

CONCLUZIE: Conform datelor din imaginile de mai sus , in care am comparat tavanul realizat de AG BUSINESS la casele pe structura metalica modulara cu tavanul unei case pe structura clasica (zidarie) format din grinzi de lemn cu izolatie intre ele din vata minerala de 10 cm , la tavanul realizat de AG BUSINESS vom avea o izolatie echivalenta cu 30 cm de vata minerala, ceea ce inseamna ca este de 3 ori mai izolat.

STUDIU COMPARATIV MATERIALE IZOLANTE

Conductivitatea termicǎ (notatǎ cu litera greceascǎ “Lambda” – λ) este cea care ne dǎ informaţii despre cat de bine izoleaza termic un material de constructie. Aceasta este exprimata in (W/mK) si cu cât acestǎ valoare este mai micǎ, materialul este mai bun izolant termic. Deasemenea, cu cât stratul de material este mai gros, creşte rezistenţa termicǎ.

Mai jos avem un grafic comparativ intre cateva materiale izolante, folosite standard in constructii.

STUDIU-COMPARATIV-MATERIALE-IZOLANTE
Studiu de caz: compararand “Lambda” pentru produse din tabelul de mai jos , reiese ca spuma poliuretanica , vata minerala si pernele de aer sunt printre cele mai bune materiale izolante, pentru ca au valorile cele mai apropiate de zero.
1bhg
FABRICA AG BUSINESS
STR. GAROFITEI NR.2, GALATI